„V derby jde kamarádství vždy stranou,“ dobře ví Václav Vorel

26.10.2012 15:13

 

Vojkovice – Prozatím velmi dobře si počínají v novém ročníku okresního přeboru fotbalisté Vojkovic.

Oproti loňské sezoně, která nedopadla určitě podle představ hráčů z Vojkovic tak zažívají blýskání na lepší časy. Vše tradičně začalo letní přípravou. „Já sporadicky naskočil do letní přípravy až na jejím konci, ale určitě byla hodně náročná. Navíc se odehrálo několik přípravných utkání, a také tradiční turnaje," vysvětloval na úvod útočník Vojkovic Václav Vorel.

Vojkovice však prošly během fotbalové výluky v týmu velkou rekonstrukcí. „Tým jsme o dva borce se zkušenostmi ze zahraniční, a těmi jsou Honza Petrus a Petr Kocifaj, z hostování se nám vrátili Tomáš Svoboda a Robin Kypta z Perninku. Do týmu se postupně zapracovávají i mladí kluci, takže si to postupně sedá," podotkl ke změnám v kádru Vorel.

Ani cíl si ve Vojkovicích nedali před startem podzimní části okresního přeboru. „Vyložený cíl jsem si nedali, ale stoprocentně jsme si řekli, že chceme hrát fotbal, který nás bude bavit a určitě bude fajn, když budeme hrát do pátého místo, což se nám zatím daří," pochvaloval si Vorel.

V prvním kole přeboru uhrály Vojkovice nerozhodný výsledek 1:1 na půdě Kolové. „Hned v prvním zápase se nám přihodila nepříjemnost a to ta, že jsme neměli gólmana Jardu Matouška, ale musím říct, že ho výtečně nahradil Jirka Klofanda. Zápas sice směřoval k našemu vítězství, ale nakonec nás vítězství stála individuální chyba, po které jsme dostali vyrovnávacího góla ze standartky," smutnil útoční hrot.

Poté si Vojkovičáci odbyli úspěšně domácí premiéru, ve které pokořili Nejdek B 4:2. „S Nejdkem to byl parádní zápas, fotbal nahoru dolu se spoustu šancí, kdy nás sice hosté ke konci zatlačili, ale Mára Matoušek nám pojistil výhru po samostatném úniku," podotkl Vorel.

Jenže pak přišla na pořad překvapivá porážka s nováčkem ze Stružné 0:1. „Zápas se Stružnou nás hodně bolel, byl to dost tvrdý zápas se super atmosférou, přišlo docela dost lidí. Nikdy jsem nekomentoval výkon rozhodčích, ale myslím si, že tady nám cenný bod sebral rozhodčí, pro neuznání regulérního gólu, ale teď už to asi nemá cenu řešit," poukazoval Vorel.

Další bodík vybojovaly Vojkovice v domácím prostředí, když se rozešly po výsledku 1:1 smírem s týmem Březové. „S Březovou to byl určitě cenný bod, i když v domácím prostředí bychom si asi představovali větší budovou potenci. Ale soupeř kvalitu určitě má, takže remíza byla určitě spravedlivá," míní vojkovický útočník.

Cenné vítězství si poté odvezli Vojkovičáci z chyšského podzámčí, kde obrali po výsledku 5:1 o všechny body tamní béčko. „V Chyši jsem bohužel nebyl, ale kluci předvedli parádní výkon a podle toho co jsem slyšel, lituju, že mi to nevyšlo časově, protože chyšský zrekonstruovaný areál je fakt parádní," chválil Vorel. Zpátky na zem posadily fotbalisty z Vojkovic Abertamy, které si od nic odvezly vítězství 3:2. „Bohužel na tomto utkání jsem nebyl, ale určitě to byla velká škoda," říká Vorel. Důležité body Vojkovice ukořistily i na půdě nováčka z Hájku, kde vyhrály 1:0. „Utkání v Hájku byl zápas plný neproměněných šancí, ale nakonec jsme ho zvládli i díky skvělým zákrokům Jardy Matouška," liboval si Vorel.

Dalších sedm bodů si připsaly Vojkovice za nerozhodný výsledek 1:1 s rezervou Staré Role, výhrou nad Novým Hamry 3:1 a výhrou nad Božičany 2:1. „Bohužel jsem nebyl ani na jednom zápase, kvůli časovému zaneprázdnění, ale každopádně musim kluky pochválit, za to, že urvali ve třech duelech sedm bodů, co je paráda," dodal Vorel.

Teď čeká jeho tým derby týmů z Poohří. V sobotu 27. října od 14.00 hodin totiž přivítají Vojkovice na svém stadionku věčného rivala z Kyselky. „Na tenhle zápas se těším celý říjen, je to vždycky plné emocí, přece jenom se všichni známe, ale v derby jde kamarádství stranou, každý chce vyhrát. Vzhledem k soupeřově pochroumanému kádru asi budeme favority, samozřejmě v těchto zápasech nemyslíte na nic jiného, než na tři body. Nesmíme nic podcenit, pořádně makat a snad nám to přinese ovoce. Doufám že přijde hodně lidí, při tomhle derby je vždycky parádní atmosféra, moc se na něj těším," přeje si závěrem Václav Vorel.
TJ Vojkovice

Brankáři: Jaroslav Matoušek. Obránci: David Jati, Tomáš Svoboda, Radek Eder, Dan Fišer, Martin Bidovský, Bohouš Hrbek, Pavel Převrátil, Jaroslav Hrbek.
Záložníci: Marek Matoušek, Luboš Garaj, Jindřich Levko, Jiří Klofanda, Jan Petrus, David Tůma, Tomáš Žlutický, Miroslav Krejsa.
Útočníci: Václav Kučera, Václav Vorel, Petr Kocifaj, Michal Kiralyi.
Trenér: Miroslav Krejsa, asistent trenéra: Michal Kiralyi, vedoucí mužstva: Ota Barták, hlavní pořadatelé: František Jirava, Vladimír Andrejch, správci hřiště: Ctirad Koten, Jiří Strunga, předseda oddílu: Luboš Garaj.