TJ Vojkovice x Stružná 5:2 ( 4:1 )

07.04.2013 07:24

TJ Vojkovice x StružnáVzhledem k odloženému prvnímu kolu okresního přeboru, kdy jsme se měli střetnout s Nejdkem „B“, nás na úvod jarní části čekal souboj s týmem Stružné. A těm jsme měli co vracet. Na podzim jsme u nich smolně prohráli 1:0.

 

Hned od začátku zápasu bylo zřejmé, že se hostující tým na nás dobře připravil a od úvodních minut si vytvářel tlak, který vyústil v první gólovou šanci. Naštěstí útočník Stružné z malého vápna netrefil hlavou zcela prázdnou branku. Stružná se nadále snažila útočit, ale gólový efekt to nepřineslo a tak přišel trest v podání prvního gólu Vojkovic. To se ve vápně uvolnil Petr Kocifaj a lobem poprvé překonal gólmana Stružné. To hosty očividně zaskočilo. Chvíli na to vybojoval u postranní čáry balon Marek Matoušek, prošel až do pokutového území a tvrdou střelou k tyči nedal brankáři šanci. Stružná zareagovala na nepříznivou situaci a podařilo se jí vrátit do hry po přísně nařízené penaltě. Když už to vypadalo, že se hosté nadechnou k obratu, tak si zkušeně naběhl Venca Vorel za obranu hostí, oběhl brankáře a do prázdné brány zvýšil opět na rozdíl dvou branek. To ovšem nebylo do poločasu vše. Po faulu na Petra Kocifaje dostaly Vojkovice taktéž možnost zahrávat pokutový kop, který přesnou střelou k tyči proměnil Tomáš Žlutický. První půle tak skončila komfortním náskokem domácích 4:1.

Na začátku druhého poločasu se dal očekávat velký tlak hostující Stružné. Cílem bylo udržet čisté skóre, což se nám nepodařilo a hned v úvodu, střelou z velkého vápna, snížili hosté na 4:2. Naštěstí během několika minut srazily definitivně Vojkovice hráčům Stružné jejich víru na obrat, když se hlavou po rohovém kopu přesně trefil Venca Kučera a uzavřel tak skóre utkání na 5:2. Pro Stružnou to je, vzhledem k předvedené hře, moc krutý výsledek. Nicméně utkání nerozhoduje snaha, ale počet vstřelených gólů.

Góly: Petr Kocifaj, Marek Matoušek, Tomáš Žlutický, Venca Kučera, Venca Vorel